Locatie » Locatie map

Villa" De Bouwkamp" bevindt zich op een uitstekende locatie aan een van de fraaiste lanen aan de rand van het dorp Warnsveld, omsloten door een bosrijke omgeving. 

De villabuurt aan de oostkant van het dorp was de eerste echte uitbreiding van Warnsveld. Deze ‘30-er jaren villawijk, grenzend aan het Kapse Bos, wordt gekenmerkt door brede lanen en zeer grote kavels met vrijstaande villa’s. De buurt heeft een zeer groen karakter.

Kenmerkend voor Warnsveld is haar ligging “in het groen”. De randen van het dorp zijn belangrijk in de totale groenstructuur. Langs de noordzijde vormt de Berkelzone een natuurlijke begrenzing van het dorp. Dit is een groene strook met landgoederen en villa’s.

De oostzijde van het dorp wordt begrensd door de zogeheten landgoederenzone. Deze noord-zuidgericht zone begint al buiten de gemeentegrens bij Huize de Voorst en loopt door in zuidelijke richting met het Kapse en Veldese bos en het afwisselende kampenlandschap van ’t Poppink.

Bijzondere elementen in het dorp Warnsveld zijn de molen, Hervormde kerk, Politieacademie, Huis 't Velde en het Abersonplein met de fontein.

Het groene dorp Warnsveld en de monumentale Hanzestad Zutphen gaan samen op in nieuw Zutphen. Deze Hanzestad aan de IJssel en Berkel heeft honderden monumenten van torens, kerken, woonhuizen, hofjes en vestingwerken.

Vanuit het roemrijke verleden heeft Zutphen een regionale verzorgingsfunctie voor de Achterhoek en een deel van de Veluwe.

Toeristisch gezien is Zutphen zeer belangrijk vanwege de vele bezienswaardigheden, musea, hofjes en de St. Walburgiskerk met Librije.